Banken vormen een centraal onderdeel van de woonkamer waar we vaak veel tijd doorbrengen. Daarom kunt u bij De Statie in een paar stappen uw perfecte bank samenstellen. Want of het nu gaat om kleur, stof of maten: De Statie Wonen maakt elke bank tot die van ú.

Vario

Model Vario biedt extra zitcomfort voor wie dat nodig heeft. De twee opties rugkussens geven u goede ondersteuning in de lende of juist boven in de nek. Deze bank kan geleverd worden met dichte of open plint. Graag een hoekbank? Kies dan voor het Viventis of Equipe model.
Lees meer >>

Viventis

Model Viventis heeft een strakke, moderne uitstraling met het comfort van zachte kussens. De bank biedt vele variaties van kleine rechte opstellingen tot grote hoekbanken. Er zijn ook hoofdsteunen leverbaar voor dit model.
Lees meer >>

Equipe

Model Equipe biedt strakke lijnen en mooi design voor elk interieur. De vorm van de rugleuning en de optie voor een bijzettafel als armleuning laten de bank opvallen en geven u het echte designgevoel.
Lees meer >>

Stap 1: Opstelling

Stel een fauteuil of 3-zitter samen of ga voor een grote hoekopstelling. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Wilt u graag meer informatie of advies over de mogelijkheden? Vraag het dan gerust in onze showroom, zodat we met u de ideale bank samenstellen.

  • Fauteuil
  • 2 zits
  • 2,5 zits
  • 3 zits
  • 3,5 zits

Stap 2: Armleuningen

Ga voor een hoekige armleuning of juist een rondere variant. Elk van onze modellen heeft verschillende opties om zo perfect aan te sluiten bij uw stijl- en comfortwensen. Houd er rekening mee dat de breedte van een bank deels wordt bepaald door de breedte van de leuning die u kiest.

Stap 3: Poten en zithoogte

Kies uit verschillende modellen, kleuren en materialen het onderstel dat het beste bij u past. De poten zijn niet alleen een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van uw bank, maar zijn ook van invloed op de zithoogte. Informeer daarom altijd of de poten die u kiest, afgestemd kunnen worden op de door u gewenst zithoogte.

Stap 4: Zitcomfort

HR schuim en interieurvering

Traagschuim en pocketvering

Matveren, traagschuim en pocketvering

Gaat u een bank samenstellen, dan is zitcomfort minstens zo belangrijk als stijl. Kies daarom voor een zitting die voor u comfortabel is en rugleuning die comfortabel aanvoelt en de juiste hoogte heeft. In plaats van een hoge rugleuning graag een losse hoofdsteun? Kies dan voor model Viventis.

Stap 5: Bekleding en kleur

Maak uw keuze uit onze leersoorten en kleuren of ga juist voor een stoffen bank. Voor beide materialen zijn allerlei structuren en kleuren verkrijgbaar, zodat uw bank altijd aansluit op uw interieur.

Bank samenstellen in onze showroom

Banken en fauteuils moeten passen bij uw interieur. Dat spreekt voor zich. Maar prettig zitten is minstens zo belangrijk. Kom onze banken en fauteuils daarom niet alleen bekijken, maar probeer ze ook uit. Bezoek onze showroom in Waspik en stel met ons uw eigen bank samen.